Natuurhistorisch & Volkenkundig

Demonstratie Dieren Prepareren op 10 juli

Woensdag 10 juli geven twee gerenommeerde dierenpreparateurs een boeiende presentatie over het opzetten van dieren.

Een boeiende middag die je niet mag missen (kinderen 'half geld') !

http://www.nvmoudenbosch.nl/nl/educatie/zomerschool 

Het NVMO bezit duizenden opgezette dieren. Sommige dateren al uit de negentiende eeuw. Woensdag 10 juli vanaf 13.30 uur kunnen bezoekers zien hoe dieren worden geconserveerd voor ‘de eeuwigheid’. Preparateurs Bas Perdijk en Niek Lieshout brengen diverse dieren mee in diverse stadia van preparatie. Zo wordt stap voor stap gedemonstreerd hoe een dier wordt opgezet tot het uiteindelijk lijkt als of er weer een levend dier voor je staat.

entree
Bas Perdijk is ondermeer preparateur voor Naturalis, Niek Lieshout verzorgde vorig jaar de prachtig expositie ‘Ademloos Bewonderd, preparaten op sterk water’. De entree bedraagt € 10,- en dat biedt tevens toegang tot het gehele museum, inclusief koffie met een wisentkoek. Kinderen 50% korting. De presentatie is van 13.30 tot 16.30 uur. Reserveren is niet noodzakelijk. Het museum is gevestigd aan de Markt 30a.

tweede serie
De volgende serie zomercursussen wordt gegeven tussen 12 en 16 augustus. Naast een meerdaagse cursus portretschilderen in de stijl van Van Gogh is er ook een bijzondere lezing over de Brabantse Wal door Willem de Weert en een vogelexcursie. Voor informatie kijk op de site www.nvmoudenbosch.nl onder het kopje ‘Educatie’.

zilverreiger silver heron prepareren Naturalis Bas Perdijk vishaak vogel 2

geregistreerd museum

ohoe

facebook   twitter

Volwassenen 4,50 euro
Kinderen (tot 12 jaar) 2,50 euro
Deelname doemiddag  3,50 euro (incl. materiaal)

 

Voor kinderen is een speurtocht beschikbaar.

Groepen van 15 of meer betalende personen 20% korting. Donateurs en CJP gratis.

museum logo