Natuurhistorisch & Volkenkundig

Actie '25 medewerkers erbij'

Het NVMO wil het medewerkers-bestand uitbreiden met 25 mensen. Doel is om voldoende mensen te hebben om vaker open te zijn. De mogelijkheid tot groei wordt begrensd door de openingsuren.

 

Het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum wil op korte termijn uitbreiden met 25 medewerkers. Reden is om meer middagen toegankelijk te kunnen zijn. Om die reden wil het museum in het voorjaar extra medewerkers kunnen inzetten. Gemikt wordt om in maart al extra open te zijn. De periode van werven en inwerken dient bijtijds (januari) te geschieden om daadwerkelijk goed van start te kunnen gaan.

Enthousiaste mensen met belangstelling voor musea en het ontvangen van bezoekers zijn van harte welkom. Zij kunnen bijdragen aan het succes van een divers museum als het NVMO. Naast baliemedewerkers is er ruimte voor rondleiders en mensen die kunnen helpen in het kleine museumrestaurant. Reacties via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

groei noodzakelijk

Het succes van het NVMO (lees: belangstelling door bezoekers) wordt deels bewerkstelligd door het expositieaanbod. De tentoonstelling Ademloos Bewonderd was een goed voorbeeld, het bezoekersaantal in het NVMO bedroeg mede daardoor eind juli al net zoveel als heel vorig jaar. Ook de aansluitende archeologie-tentoonstelling is goed voor publiciteit.

Hoe aantrekkelijk deze exposities echter ook zijn, de belemmering blijkt de beperkte openingstijden (twee en ’s zomers drie middagen per week, naast de groepsbezoeken op afspraak).

Het museum loopt tegen grenzen aan. De mogelijkheid tot groei wordt begrensd door de openingsuren.

Jaarlijks bezoeken tienduizenden toeristen Oudenbosch. Veel bezoekers gaan daarna naar locaties buiten het dorp, deels omdat er niet altijd wat meer te doen is. Hoe houden we deze mensen langer ter plaatse? Door meer aanbod op cultureel gebied. Dat aanbod moet dan wel toegankelijk zijn.

 

Museum TV

Uitbreiding naar meer middagen per week (vooral in de zomer) is een middel om extra bezoekers in het NVMO te ontvangen. Hoewel dagelijkse openstelling ideaal is, wordt bescheiden begonnen met een streven naar vier, mogelijk vijf middagen per week.

In november werden opnames in het museum gemaakt door Museum TV, welke filmpjes eind december in omloop komen. Zeker met het oog op de extra publiciteit hierdoor wordt extra toeloop verwacht. Daarop wil het museum zijn voorbereid.

geregistreerd museum

ohoe

facebook   twitter

Volwassenen 4,50 euro
Kinderen (tot 12 jaar) 2,50 euro
Deelname doemiddag  3,50 euro (incl. materiaal)

 

Voor kinderen is een speurtocht beschikbaar.

Groepen van 15 of meer betalende personen 20% korting. Donateurs en CJP gratis.

museum logo